- ME Zemer ♥ Неспасяем
Брой мнения : 1928 Точки. : 30060 Join date : 15.01.2011 Age : 26 Местожителство : Варна
| Заглавие: Хари Потър не е свършил, ще има още Чет Яну 20, 2011 3:49 am | |
| Най-богатата водеща в света Опра Уинфри покани на гости в шоуто си най-богата писателка на планетата Джек Кей Роулинг, която е известна с нежеланието си за светска шумотевица около себе си.Британката, подведена от виртуозността на телевизионния дознател Уинфри, сподели, че всъщност пенсионирането на любимия герой на милиони млади хора може и да не е окончателно. "Възможно е да има и осма книга за Хари. За момента съм приключила с него, но кой знае какво ще ми хрумне в бъдеще."Когато през 1990 година майката на Роулинг почива, бъдещата писателка е била бедна майка на три жени, живееща в Единбург, Шотландия. Кончината на родителката й освен скръб и донася и вдъхновение. "Книгите нямаше да бъдат това, ако тя все още беше жива. Това, което искам да кажа е, че нейната смърт се усеща върху всяка една страница от книгите за Хари Потър. Поне половината от пътешествието на Хари е свързано със смъртта. Какво означава да живееш и какво означава да умреш. Ако тя не беше починала, мисля, че няма да е пресилено, ако кажа, че нямаше да има Хари Потър. Книгите са това, което са заради нейният житейски финал."45-годишната авторка разкрива какво е било да пише последната седма книга от поредицата - „Хари Потър и даровете на смъртта". „Беше тежка загуба за мен да приключа с Хари. Първоначално се чувствах въодушевена, после ревах, както никога преди това в живота ми. "Роулинг е омъжена за анестезиолога доктор Нийл Мъри. Това е втори брак за писателката. Въпреки че състоянието й е оценено на един милиард долара, Джей Кей споделя, че все още не може да се отърси от спомените на самотна майка с финансови проблеми. "Все още понякога се тревожа за пари", каза пред Опра богатата родителка на Хари Потър. " Никога не съм предполагала, че животът ми толкова ще се промени. Не съм й предполагала, че ще стана един от най-известните автори в света. Бях толкова неподготвена за тази вихрушка, че когато за пръв път ми зададоха въпроса - как се чувствам, когато някой журналист рови из кофите ми за боклук, в търсене на някаква клюка около мен, не знаех какво да отговоря." | |
|